Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Световните шампиони от балет „Алексия“ на гости на кмета на Добрич

Световните шампиони от балет „Алексия“ на гости на кмета на Добрич


 

Кметът на Добрич Детелина Николова покани на среща световните шампиони от Зонална танцова организация „Алексия“. Срещата ще се проведе на 9 юни от 15. 00 часа в малката заседателна зала на общината. Медалистите от „Алексия“ и техният ръководител Севдалина Мавродиева са поканени да споделят своите впечатления за завоюваните медали и призови места от  Световното първенство по спортни танцови дисциплини, което се проведе в хърватския град Пореч.

За трети път Нанси Георгиева стана световен шампион. В  категорията „Акроденс", тя спечели първото място с танца "Diva Dance". В същата категория Лияна Ивелинова се класира на трето място с танца „Кобра". В категория „Open" Деляна Ивелинова е четвърта с танца „Леденото кралство", а Дана Лазарова – на осмо място с танца „Жасмин". Мария Узунова, която е на 22 години се класира четвърта с танца „Маски" в категория „Open" за сеньори-професионалисти.

Школа по танци "Алексия" е създадена от Младежки дом - гр. Добрич през 1994 г. През 1995 г. става частна школа и е оглавена от Севдалина Мавродиева. През 2006 г. става член на Българска Танцова Организация и е пререгистрирана като Зонална Танцова Организация "Алексия"- Изкуство, Култура, Спорт. Ежегодно в ЗТО"Алексия" се обучават над 300 деца в различни направления по съвременното танцово изкуство.

Школата взема активно участие в културния и спортен календар на Добрич, страната и чужбина. Хореографът на ЗТО"Алексия" - Севдалина Мавродиева и нейните възпитаници притежават колекция от над 260 дипломи и над 150 купи и медали от фестивали, конкурси и шампионати в България и чужбина. В редиците на ЗТО"Алексия" са първите и за сега единствени българи- финалисти на Световния шампионат по Шоуденс - гр. Риза, Германия.
Снимка: sport-vt.comВземи линк:

Коментирайте и Вие