Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Ученици и учители от СОУ „Димитър Талев”  на международна работна среща в Полша

Ученици и учители от СОУ „Димитър Талев” на международна работна среща в Полша


 

Четиринадесет ученици и двама преподаватели от СОУ „Димитър Талев” гр. Добрич ще участват в работна среща в гр. Шидловец /Полша/ от 25 до 29 май. Визитата е част от международния проект „GAMES – спортът ни прави сплотени”, по който добричкото училище си партнира с учебни заведения от още четири държави – Италия, Латвия, Словакия и Полша.

Сред целите на проекта е да се интегрират заниманията със спорт в училище с активни игри и походи сред природата. Проектът се стреми да постави началото на промяна и подобряване на здравния статус на учениците чрез повишаване нивото на познанията за здравословен начин на живот. Идеята е да се мотивират младите хора да подобрят двигателната си активност и да усвоят здравословни хранителни навици. В допълнение към основните цели на проекта е повишаването нивото на владеене на английски език чрез различните дейности и комуникацията мужду учениците от различни европейски държави, а също така и разширяване екологичната култура на младежите. Стимулира се използването на игрови техники и интерактивни подходи в обучението, за да се повиши интереса към учебния процес.

Проектът се реализира по програмата Еразъм +, Ключова дейност 2 "Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики". Това е втората от общо 5 работни срещи на двегодишния проект, стартирал през септември тази година.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие