Вторник, 27- ми Окт.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Украински студенти в Добрич подкрепят бунта в родината си

Украински студенти в Добрич подкрепят бунта в родината си


 

По примера на свои сънародници, живеещи на различни места по света и украинските студенти от Висше училище „Международен колеж" в Добрич заявиха съчувствието си към протестиращите сънародници.

Олексей Юрин смята, че може да покаже гражданската си позиция чрез клип. Идеята се харесва и на още четирима студенти от колежа - Олеся Задорожина, Янина Ефименко, Наташа Кононенко и Дарина Яшенко.

„Следим много внимателно  това, което се случва в родината ни и искаме демокрацията да победи“, заяви в ефира на радио „Добруджа" Олексей.

Младежа смята, че събитията са пряк резултат от липсата на равенство в правата на гражданите. Това неравенство накара младите хора да излязат на площада.

„Имахме възможност да направим стъпка към демокрацията, но явно правителството още не е готово да се вслуша в нашето мнение“, каза студентът.

Студентите, които в момента са в Добрич ще се върнат по родните си места на 19 декември и смятат да се включат активно. Състоянието на Украйна на този етап кара студентите да търсят други варианти за реализация, а не да се връщат в родината си. Според тях сегашните протести ще промени Украйна, но в по-добра насока.Видео:Снимка: dariknews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие