Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Вечер на съвременната американска поезия в Добрич

Вечер на съвременната американска поезия в Добрич


 

Планира се вечер на съвременната американска поезия да се организира в Добрич. Вероятно ще има такава вечер и в София. Събитието се организира от Катерина Стойкова-Кремер, която ще доведе в родния си Бургас американските поети Сесилия Уолок и Клинт Маргрейв.Катерина Стойкова-Клемър е автор на няколко стихосбирки на български и английски, последната от които, „Как наказва Бог“ (ICU, 2014), получава наградата за поезия „Иван Николов“ за 2014 г. Родена в Бургас, от 1995 живее в САЩ, където е собственик и редактор на американското издателство Accents Publishing, както и водещ на радиошоу за изкуство и култура.

Ето как тя представя двамата американски автори:

„Талантливите и изявени американски поети Сесилия Уолок и Клинт Маргрейв посещават България за първи път и за първи път се срещат с българската публика. Ще четем стихове на два езика, ще разговаряме за американската поезия, ще отговаряме на въпроси. Заповядайте!

Сесилия Уолок е поет, учител и пътешественик. Домът й е в Лос Анджелис, но прекарва около шест месеца годишно на път из САЩ и Европа. Автор е на шест стихосбирки, най-новите от които са „Земя“ (Two Sylvias Press, 2015) и „Карпатия“ (BOA Editions, 2009). Романът й, Sur la Route е публикуван неотдавна от Quale Press. Сесилия редовно сътрудничи с музиканти, танцьори, театрални актьори и филмови режисьори, и преподава поезия на писатели по света.

Клинт Маргрейв е автор на стихосбирката „Ранната смърт на човека“ (NYQ Books). Негови творби са се е появявали на страниците на The New York Quarterly, Rattle, Cimarron Review, Verse Daily, Ambit (UK) и на други места. Предстои да излезе новата му поетична книга, „Поздрави руините“.

http://www.eurochicago.com/2015/06/savremenna-amerikanska-poeziya/
 
Снимка: facebookВземи линк:

Коментирайте и Вие