Пон, 20- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Водачът на Цензурата в Добрич -длъжник на НАП с 600 хил. лв.

Водачът на Цензурата в Добрич -длъжник на НАП с 600 хил. лв.


 

Водачът на листата в Добрички многомандатен район от партията на Николай Бареков -ББЦ Виктор Лучиянов се оказва по-голям длъжник на хазната дори и от партийния си лидер, научи Faktor.bg
Според ревизионен акт кандидат-депутатът  е длъжник на НАП в особено големи размери,  данъчно задължение на Лучиянов в момента е от 600 000 лв като физическо лице, което с лихвите расте неимоверно с всеки изминат ден. Виктор Лучиянов става  председател на Общинския съвет в Балчик, като избран съветник от ГЕРБ. Когато партията на Борисов напуска властта изненадващо и той се отказва от ГЕРБ и преминава в редиците на Бареков. Партийното номадство съвпада по дни с напускането на шефа на НАП Красимир Стефанов.  

Виктор Лучиянов е спец по покупко-продажбата на терени на завишени цени. Бившият гербер е горд собственик на 35 % от спа-центърът, който се строи по крайморската алея в охранителната зона на Двореца в Балчик,  който обаче не съответства на изискванията за строителство до паметник на културата.

Хотелът се строи върху общински терен от търговското дружество “СПА-център Балчик”, в което общината има 40% дружествен дял чрез апортна вноска от 1770 кв.м земя. Останалите 60% са на “Спорт Сити” ЕООД – гр. Балчик. По данни на информационната система “ДАКСИ” “Спорт сити” се ръководи от Веселин Георгиев Киряков, адвокат от Белия град. Той е собственик на 65% от капитала.

Първо правят данъчна ревизия на фирмата му, която завършва с 18 000 акт, след което пристъпват към разследване на личните му доходи и се установява,че той купува на много ниска цена имоти като общински съветник, които в последствие продава на много завишени цени, но забравя,че за подобна сделка се дължат данъци. Така сумата набъбва до 600 хил. лв. Бившият старейшина на Белия град обжалва, но съдът на първа инстанция не приема възраженията му.  Данъчните мъки натискат кандидата за депутат и затова са неистовите му напъни да влезе в парламента и да получи имунитет.


Източник: Faktor.bg
Снимка: www.faktor.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие