Пон, 20- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Временно Добрич е без контейнери за разделно събиране на отпадъците

Временно Добрич е без контейнери за разделно събиране на отпадъците


 

От 1 януари тази година Община град Добрич има договор с нова организация за оползотворяване на отпадъците, след като 7-годишният договор на „Екопак“ изтече. На заседанието си през декември Общинският съвет взе решение да се сключи петгодишен договор с „Екоколект“.  Досегашния изпълнител на дейността – „Екопак“ АД, изтегли контейнерите за разделно събиране, които бяха разположени в нашия град, а новият оператор предстои да разстави поетапно новите контейнери до 15.02.2015г.

Предстои период, в който на определените места няма да има контейнери за разделно събиране и в тази връзка Община Добрич призовава гражданите, които събират разделно отпадъците си,  да приемат с разбиране и търпение временно създаденото неудобство.

Убедени сме, че промяната, която предприехме е изцяло в наша полза, тъй като ще бъде сменен вида на съдовете – новите контейнери са тип „иглу“ – с по-голяма вместимост, по-стабилни и със значително по-ограничени възможности за изваждане на вече постъпилите в тях отпадъци.

Броят на точките за разделно събиране се увеличава от 130 на 152 и се преминава от 3-контейнерна в 2-контейнерна система за разделно събиране на отпадъците – в зелен контейнер ще се събират стъклените опаковки, а в жълт – тези от хартия, метали и пластмаси.

Всички разделно събрани отпадъци ще преминават през допълнително сепариране и предаване за рециклиране.
Снимка: http://dobrich24.comВземи линк:

Коментирайте и Вие