Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Връчват „честитки” на добричлии за събарянето на домовете им заради щетите от потопа

Връчват „честитки” на добричлии за събарянето на домовете им заради щетите от потопа

Кметът ще се среща с пострадалите от наводненията граждани

 

Непоправими са щетите по къщи и гаражи на 13 улици в Добрич след потопа от 20 юни. Опасните обекти трябва да се съборят незабавно и от общината вече са раздали заповеди на собствениците им преди два дни. На сайта на общината има публикуван списък с онези сгради, които ще бъдат срутени или укрепени, за да престанат да представляват опасност за минувачите. Всеки ден този списък ще се обновява.
 
Комисиите, направили огледи и оценки на зданията са предписали спешно събаряне на постройки, намиращи се на следните улици в Добрич: ул. „Копривщица“ номерата 15, 17 и 20,  ул. „Бузлуджа“ №6, 12, 14,  ул. „Стоил войвода“ №3, бул. „Русия“ №77, 91, ул. „Русия“ №67, ул. „Кубадин“ №26, ул. „Люле Бургас“ №64, ул. „Боримечка“ №2.

Междувременно стана ясно, че кметът на Добрич Детелина Николова лично ще се срещне с пострадалите от наводнението граждани. Общината изразява готовност да отговори на поставените въпроси, но уточнява, че няма да приема опитите за ескалиране на напрежението от лица, които не са пострадали при опустошителното бедствие, а се възползват от ситуацията, за да всяват недоверие, хаос и противоречия. Градските власти са категорични, че всички действия на Община Добрич са в рамките на българското законодателство и отговарят на предвидените срокове и нормативни актове.   
 
Снимка: img.bg.sof.cmestatic.comВземи линк:

Коментирайте и Вие