Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Закриват 4 паралелки в добрички училища. Няма кандидат-гимназисти

Закриват 4 паралелки в добрички училища. Няма кандидат-гимназисти


 

Няма достатъчно голям брой на кандидат-гимназисти след завършен 7-ми клас и това ще наложи закриването на 4 паралелки в добрички училища от следващата учебна 2014-2015 година. Това обявиха от Регионалния инспекторат по образованието (РИО).

Вече няма да ги има паралелките по изобразително изкуство в СОУ „Дора Габе”, профилите по „Програмно осигуряване” и „Компютърни техники и технологии” в ПГМЕ "М. В. Ломоносов". Ликвидират една паралелка в гимназията по строителство "П. Пенев" и специалностите „Интериорен дизайн” и „Пространствен дизайн”.

Остават незаети местата в специалностите „Екология и опазване на околната среда” и „Контрол на качеството и безопасност на храните” във ветеринарната гимназия. Те са били обединени в една паралелка, която обаче също ще липсва на есен. През септември първият учебен звънец няма да бие за възпитаници на специалността „Производител на селскостопанска продукция” в гимназията по аграрно стопанство, тъй като се премахва и тя.

Промените ще наложат актуализиране на паралелките в училищата според нуждите на бизнеса в региона и в национален мащаб, коментират от РИО-Добрич.
 
Снимка: www.sofrony.netВземи линк:

Коментирайте и Вие