Вторник, 16- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Заловиха група за разпространение на наркотици в Добрич

Заловиха група за разпространение на наркотици в Добрич

При акцията са иззети хероин, амфетамини и марихуана

 

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 10-има участници в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици на територията на град Добрич, съобщиха от полицията.
Групата е задържана на 7 октомври 2014 г. при специализирана операция Главна дирекция „Криминална полиция“ и Областната дирекция на МВР-Добрич под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. С определение на Специализирания наказателен съд на 10-имата е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Обвинения са повдигнати на ръководителите на групата - Благо Андреев и Андреан Атанасов, както и на участниците Димитър Титев, Ганчо Йорданов, Венцислав Филипов, Филип Филипов, Георги Георгиев, Димитър Михайлов, Емил Атанасов и Нели Калева.
Според събраните до момента доказателства групата е действала от септември 2013 г. По време на операцията по задържането у петима от участниците е открита и иззета дрога – хероин, амфетамини и марихуана. Почти всички участници са разполагали и с електронни везни за разпределяне на дозите.
Двамата ръководители снабдявали членовете на групата с малки количества наркотици, които те подготвяли за продажба по домовете си и впоследствие реализирали на черния пазар. Получените пари по обратния ред се връщали у ръководителите.
Осем от участниците са многократно осъждани. Задържаните са обжалвали пред Апелативния специализиран наказателен съд наложените им от СНС мерки за неотклонение. Делото на втора инстанция е насрочено за 23 октомври 2014 г.

Източник: Нова тв
Снимка: static2.novatv.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие