Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Започва пръскане против гризачи в Добрич

Започва пръскане против гризачи в Добрич


 

11 дни след потопа в Добрич обстановката вече се нормализира, констатират от общината. Екипи на Пожарна безопасност са отводнили в района на фирма „Бряст“ и улица „Индже войвода“. Екипите са в готовност при подаване на сигнали да реагират. ВиК дружеството извършва текущи дейности по възникнали аварии. Водоподаването е нормално за целия град. Навсякъде в възстановено ел. захранването. 
 
От РЗИ информират, че остава в сила предупреждението да не се използва вода за питейно-битови цели-пиене, миене, готвене, къпане, към потребителите, ползващи вода от Зона Добрич - Запад - района над железопътната линия, който включва рилските блокове, района около бившите казарми, западна промишлена зона и квартал Рилци.
 
Изследваните през почивните дни проби от тези зони не отговарят по микробиологични показатели. В тях продължава съвместното пробонабиране на РЗИ с представители на ВиК, както от крана на консуматора, така и от помпените станции. За останалата по-голяма част на град Добрич, която се захранва от Зона Добрич - водоема на 5-ти километър, водата отговаря по качество на здравните изисквания, съобщават от РЗИ - Добрич.

Екипи на А. С. А. България почиства и измиват по бул. „Русия“ и в района на Хуманитарна гимназия. Районната ветеринарно–медицинска служба е в готовност да реагира при наличието на сигнали за умрели животни. Днес се извършва дезинфекция в района на Хуманитарна гимназия. Ще започне и обработка против гризачи в целия град. След наводненията от миналия месец граждани на Добрич са забелязвали големи плъхове да се придвижват из Централната градска част в късните часове на денонощието. Опасност от зарази няма, категорични са здравните власти.
Снимка: www.snews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие