Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Запушени канали пречат на отводняването в Добрич

Запушени канали пречат на отводняването в Добрич

Доброволците намалели драстично през работните дни

 

Бедствието и борбата срещу последиците от него в Добрич продължават. Остава критично положението в зона "Север" в града, където водата бавно се оттича. Край Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” има запушени канали и това пречи на екипите да отводняват района по-бързо. Намалял е броят на доброволците, които се включват в акцията по разчистването на града заради работните им задължения през седмицата. От Областна администрация информират, че обстановката в града се нормализира. Няма тежки произшествия, сигнализират от Областната дирекция на МВР.

Служители на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" все още извършват аварийни и спасителни дейности. Само вчера до обяд пожарникарите и спасителите са извършили 51 операции по отводняване и почистване на обществени и частни обекти. По разпореждане на Кризисния щаб след обяд са сформирани нови екипи от 40 пожарникари и спасители с 30 отводнителни мотопомпи, които са отводнявали постройки и инфраструктура по поречието на река Добричка. Пет екипа продължават да работят и на територията на курортния комплекс „Албена“.
 
Има един изключен трафопост в близост до Хуманитарна гимназия в Добрич, за да не се предизвикват инциденти, докато трае отводняването. Няма населени места без електрозахранване в областта. Водоснабдяването е нормализирано в Добрич, с изключение на ,,Рилските" блокове - водоподаването там все още е слабо. Без вода е с. Черна общ. Добричка. Нивото на язовир ,,Ботево" продължава да спада, както и на язовирите „Козлодуйци" и „Плачи дол 1-2".  
 
Водата е годна за пиене, успокояват гражданите на Добрич от Регионалната здравна инспекция. Пробите от 21 и 22 юни сочат показатели в норма, но от контролния орган бързат да уточнят, че дори някой да е консумирал вода в първите дни на бедствието това няма да се отрази негативно на здравето му по никакъв начин.
 
60 деца от клуб „Еко лято" към Общинския младежки център ще дарят вода и пакетирани храни на настанените в кризисния център в зала „Добротица”, съобщи информационна агенция „Добруджа”. Пакетите са закупени с лични средства на децата и родителите им в подкрепа на съгражданите им, изпаднали в нужда.
 
Снимка: m5.netinfo.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие