Вторник, 21- ви Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
"Албена" отново ще стане център на тениса

"Албена" отново ще стане център на тениса


 

Тази седмица ваканционно селище "Албена" отново ще стане център на тениса на маса в България. Най-силните състезатели на страната ни в този спорт ще си дадат среща на открития международен турнир "45 години Албена" от 10 до 12 октомври в спортна зала на комплекса, който се реализира по идея на сектор «Спорт» в комплекса и се организира от клуб «Дама купа».

Но преди това, на 9 и 10 октомври, в залата до хотел «Добруджа» ще бъде открито държавното отборно първенство по тенис на маса и ще се състоят мачовете от първия кръг на Висшите лиги при мъжете и жените, в които ще участват най-добрите 8 отбора от всеки пол.

Същото така ще се проведат и срещите и първия кръг в по-ниската категория при мъжете - "А'' групата на Северна България.

В Албена през цялото това време ще бъде целият елит на този спорт в страната ни, гарниран със звездите от Европа, играещи в нашите отбори и гостите, които ще дойдат допълнително за участие в Международния турнир. В него освен при майсторите при мъжете и жените ще има и състезания в 4 групи ветерани - от 30 до 39 г., 40 до 49 г., 50 до 59 г. и над 60 год., което предвещава още много интересни битки около правоъгълните маси.

Естествено курортният комплекс се е постарал да осигури не само прекрасните купи и медали за призьорите, но и атрактивни подаръци. Наградният фонд на проявата осигуряват фирмите «Акватек» и «Дъга-Апостол».  Като прибавим към това и отличните условия за игра и настаняване, както и организационните умения на екипа на организаторите от спортен клуб "Дама купа", празникът на българския тенис на маса се очаква да бъде пълен.
Снимка: evimafootball.comВземи линк:

Коментирайте и Вие