Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Без основен ремонт на пътя ,,Добрич – Победа – Методиево – Сърнино’’

Без основен ремонт на пътя ,,Добрич – Победа – Методиево – Сърнино’’


 

Относно: въпрос с Ваш изх. № 654-06-54/15.01.2016 г. от Иван Станков, народен представител от ПГ ,,АБВ‘‘, относно включване на републикански път III-9701 ,,Добрич – Победа – Методиево – Сърнино’’ в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2016 г. за цялостна рехабилитация
 
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН СТАНКОВ,
 
В отговор на поставения въпрос Ви уведомявам за следното:
За извършването на основен ремонт на тридесет и седем километровия третокласен път ,,Добрич – Победа – Методиево – Преселенци – Сърнено‘‘,  включващ изпълнение на земни работи, ремонт на настилката и пътните принадлежности, възстановяване на хоризонталната маркировка, вертикалната сигнализация и ограничителните системи, изготвената от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) количествено-стойностна сметка показва, че ще са необходими около 11 млн. лв. - финансов ресурс, с който АПИ не разполага към момента.
Следва да се има предвид, че ремонтите на републиканската пътна инфраструктура на територията на област Добрич се включват в програмите на АПИ при спазване на приоритетите, свързани с класа на пътя и интензивността на движението, в рамките на наличния финансов ресурс. В тази връзка Ви информирам, че по линия на програмата за текущ ремонт и поддържане на АПИ ще бъдат осигурени средства за извършването на частични ремонтни дейности на най-компрометираните участъци от третокласния път.
 
МИНИСТЪР:
               ЛИЛЯНА ПАВЛОВА
Снимка: www.forumnews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие