Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
  Безплатен скрининг за рак на гърдата, в община Шабла за жени на възраст между 45-70 години

Безплатен скрининг за рак на гърдата, в община Шабла за жени на възраст между 45-70 години


 

Община Шабла е включена в кампанията  на  ЦЗПЗ  за провеждане на безплатни скринингови  изследвания за рак на гърдата. ЦЗПЗ е независима неправителствена организация, регистрирана в обществена полза с предмет на дейност защита на правата в сферата на здравеопазването и свързаните с него социални и други дейности.

Вече осма година, ЦЗПЗ насочва своите усилия към извършване на прегледи на жени от малки общини и населени места, отдалечени от големите болници.

Кампанията се финансира с набрани чрез благотворителни акции финансови средства и е напълно безплатна за изследваните жени.

Прегледите в община Шабла са планирани да се извършат на датите – 11 и 12 юни /събота и неделя/, от09:00 ч., през 5 минути, до 17-18 ч.; 13-14 ч – обедна почивка.

Освен ехографското изследване, на жените със съмнения ще бъде  извършено и мамографско такова, с подвижен мамограф.

Клиничния и ехографския преглед се извършва от д-р Младен Младенов, специалист мамолог от САГБАЛ „Св. София“ – гр. София, а мамографския от екип лаборанти от МБАЛ „Червен бряг“.

Не е необходимо да се носят документи за самоличност, направления от личен лекар и друг документ.

Записване: от вторник до петък при здравния медиатор  Димитрина Станева – от 9:00 до 12:00 часа – поликлиника гр. Шабла, 2 етаж. , тел. 05743/40 66.


 
Снимка: www.shabla.infoВземи линк:

Коментирайте и Вие