Неделя, 14- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Днес, 8 ноември беше отбелязан празника на село Българево

Днес, 8 ноември беше отбелязан празника на село Българево


 

Днес, 8 ноември беше отбелязан празника на най-голямото село в община Каварна – Българево.
Гости на тържеството бяха кметът на Каварна Цонко Цонев, Георги Георгиев – кмет на село Българево, Андрей Слабаков и Ернестина Шинова, които споделиха, че това е едно от любимите им места по черноморието. С приветствено слово се обърна Цонко Цонев. Той благодари на всички, който са дошли на празника и поздрави всички именници.
Освен местните жители на селото на празника присъстваха и техни близки, роднини и гости.
В празничната програмата участие взеха детски фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне”, женска група за автентичен фолклор „Добруджанка“ – гр. Каварна, група за автентичен фолклор и народни песни „Перуника“ – с.Българево, любителски театрален състав при читалище „Народен будител“ представиха скечове.
За доброто настроение на присъстващите се погрижи и една от най-обичаните народни певици - Славка Калчева. С неподражаем, плътен и издръжлив глас тя представи богат репертоар от хороводни китки и авторски песни на фолклорна основа и поведе празничното хоро.
След днешното изпълнение на Славка Калчева се роди идеята да бъде направена рок версия на прочутата песен „Бяла роза“, както направиха Б.Т.Р. с ромския химн „Джелем Джелем“ през 2008 г. 

Снимка: www.kavarna.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие