Пон, 20- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Дванадесети Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето”

Дванадесети Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето”


 

На 15 и 16 май 2015 г. в Каварна ще се проведе дванадесетият Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето 2015”. Организатори на събитието са Община Каварна и Продуцентска къща “Пирина” с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина.
400 българчета от Молдова, Украйна, Румъния, Сърбия /западни покрайнини/, Албания, Македония и 1200 от България ще се надиграват и надпяват в двата дни на събора. Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от професионално жури с председател проф. Елена Огнянова - фолклорист и писател, и народната певица Таня Величкова. Най-добрите изпълнители през деня ще вземат участие във вечерните тържествени концерти. В програмата са включени ревю на народни носии, конкурс Мис и Мистър “Фолклор 2015” и надиграване "Кръшна ръченица" с водещ Кирил Аспарухов.
Официалното откриване на събора ще бъде на 15 май с молебен за здраве, благоденствие и мир от 10.30 часа на площада в центъра на града. От 19.30 ч. започва концерта на най-добрите участници от конкурсната програма със специалното участие на народните певци Кичка Христова и Илия Луков, с хореография на фолклорен танцов ансамбъл "Бизоне" - гр. Каварна.
На 16.05.15 г. след конкурсната програма от 16.00 часа е предвидена среща с добруджанската народна певица Калинка Вълчева. От 19.30 ч. започва концерта на най-добрите участници от конкурсната програма със специалното участие на народните певци Гюнайдън Алиев и Калинка Вълчева.

Всички участници и гости на град Каварна ще се хванат на "Най-дългото българско хоро".
Снимка: www.kavarna.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие