Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Държавата осигурява спасители само за 5 от 16-те неохраняеми плажа в Добруджа

Държавата осигурява спасители само за 5 от 16-те неохраняеми плажа в Добруджа


 

За петте най-посещавани плажа по Северното Черноморие ще се осигурят спасители от страна на държавата. За останалите 11 кандидати за извършването на услугата няма. БЧК праща добре обучените си плувци по ивиците на Шабленска тузла, на къмпинг "Добруджа", на ваканционно селище "Русалка", на централния плаж в Каварна, както и на плаж "Фиш-фиш - нов" в Балчик. Договор за това ще се подпише до края на работната седмица.
Единствено филиала на червенокръстката организация в Добрич е подал офертата си в Областната администрация в рамките на двата отпуснати срока за кандидатстване. Първоначално е изчислено, че изпълнението на обществената поръчка ще коства на бюджета 62 000 лева.
Междувременно стана ясно, че спасителите в Кранево не достигат. Там всяко лято почиват хиляди деца от близките държави и задължително трябва да се гарантира безопасността им, категорични са от кметството. През уикенда морето взе жертва на плажа в Албена. Основната версия за случилото се е, че 19-годишен младеж от Варна се е удавил минути, след като на спасителите им свършило работното време.
Снимка: novinite.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие