Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Ей И Ес е сред най-добрите работодатели в България

Ей И Ес е сред най-добрите работодатели в България


 

Предприятията на Ей И Ес в България отново се наредиха сред най-добрите работодатели в страната. Обединени под името Ей И Ес България, те бяха класирани заедно на четвърто място в категорията Средни и големи компании (между 250 и 1000 и над 1000 служителя)  в проучването Най-добрите работодатели в България за 2014 г. на международната консултантска фирма Aon Hewitt.То се провежда на базата на въпросник сред служителите и показва тяхната удовлетвореност и ангажираност към компанията, в която работят.

Престижната награда беше връчена на Тодор Бележков, заместник-директор на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово, и Петър Тонев, ръководител Съоръжение за депониране на отпадъци на церемония в София хотел Балкан. Наградата е голяма чест и признание за нас и показва, че съумяваме да останем мотивирани въпреки трудната ситуация, в която се намира нашият сектор в момента, заяви Тодор Бележков. Ясно съзнаваме, че добрите бизнес резултати, които постигаме, са благодарение на ангажираността на нашите служители и тяхната обвързаност с целите на компанията, добави той.

След като през 2012 г. в класацията на Aon Hewitt беше отличено основното предприятие на компанията в България – ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово и прилежащото към него Съоръжение за депониране на отпадъци, тази година в оценката се включиха и другите й дружества - Ветроенергиен парк Свети Никола и Център за споделени услуги Ей И Ес ЕМЕА. В тези четири дружества на Ей И Ес работят общо над 520 души. Освен това чрез фирмите доставчици компанията осигурява непряка заетост на повече от 1300 души.

За Ей И Ес
С общи вложения за 1.6 млрд. евро Ей И Ес е най-големият инвеститор в България за последните 25 години. Проектите на компанията в страната включват най-модерната топлоелектрическа централа в България и в Югоизточна Европа – Ей И Ес Гълъбово, която беше изградена на зелено и влезе в експлоатация през 2011 г., Съоръжението за депониране на отпадъци и Ветроенергийният парк Свети Никола край Каварна. Освен производствените мощности, през 2013 г. в София беше създаден Център за споделени услуги за регион ЕМЕА (Европа, Близък Изток и Африка), в който са съсредоточени всички дейности, свързани с финанси, снабдяване и информационни технологии.

За проучването
В проучването на Aon Hewitt в България тази година участие взеха близо 14 600 служители и над 380 мениджъри от 56 компании, 82% от които мултинационални. Общо 62% от участниците са в категорията Средни и големи компании. Проучването не само определя най-добрите работодатели, но и предоставя информация как компаниите могат да постигнат действително конкурентно предимство чрез хората си и какво прави една компания предпочитано работно място.
Снимка: www.chambersz.comВземи линк:

Коментирайте и Вие