Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Гледаме 350 актьори в XVII национален фестивал на любителските театри „Каварна 2014”

Гледаме 350 актьори в XVII национален фестивал на любителските театри „Каварна 2014”


 

Националният фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2014”  бе официално открит снощи. 17-то издание на фестивала се провежда от 2 до 8 юни под егидата на кмета на община Каварна – Цонко Цонев. Организатори на събитието са община Каварна, Народно читалище "Съгласие" – Каварна и Министерство на културата.

Участие в тазгодишното издание на фестивала ще вземат 350 актьори от над 20 самодейни театрални колектива от Етрополе,  Горна Оряховица, Сопот, Елена, Карлово, София, Павликени, Козлодуй, Пловдив, Русе, Лом, Перник, Самоков, Наводари – Румъния и други.

Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от жури в състав: доц. Виолета Гиндева – артист и преподавател - председател и членове: Крум Гергицов – театровед, Филип Трифонов – актьор, Злати Златев – режисьор.
Гости на фестивала са хитовия спектакъл, отличен с "Икар 2014" - „Професия Лъжец" на режисьора Теди Москов и актьорите от Държавен куклен театър – Варна и „Птиците на вълците“ по Христо Бойчев, представен от ТТ „Мелпоарт“ – гр. Нови Пазар.

Специален поздрав за официалното откриване на фестивала отправиха децата от вокална академия „Каварна“ и танцов ансамбъл „Бизоне“. Артистите от НЧ „Съгласие“, съвместно с Николай Урумов изпълниха песента „На сцената“, като идеята на организаторите е да стане химн на фестивала.
Официалната програма продължи с продукцията на Драматичен театрален състав при НЧ „Напредък - 1869” Горна Оряховица - „Албена” по разказа на Йордан Йовков, режисьор Кирил Ангелов. С нея се поставя началото на селекция от спектакли.
Снимка: www.kavarna.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие