Пон, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Голямата загадка "Обект 17"

Голямата загадка "Обект 17"


 

Какво се крие зад бариерата на базата край Лесидрен? Това опитаха да разберат репортерите на ТВ7. „Обект 17”, както още наричат базата е може би най-голямата загадка от подземните градове, които лежат под Ловеч, Плевен, Етрополе, Самоков и Лесидрен.
Според градските предания „Обект 17” представлява пещера, направена от тонове бетон. Тунели, свързани като база за разузнаване и силно напомнящи катакомбите във Франция. Именно там е бил арестуван преди 10 години бившият министър на външните работи Соломон Паси, докато се разхождал със семейството си край базата край Лесидрен, разкрива ТВ7. Видели ограда, прескочили я и им щракнали белезниците, докато им чели, че имат право да мълчат.
След инцидента Паси опитал да разбере от МВР какво има в тунелите. Отговорили му лаконично – документи. По думите му всяка държава си има тайни и те се охраняват добре. Той изтъкна, че САЩ ясно информират гражданите си кое може да е тайна и кое не и България трябва да се поучи от тази практика.
Военният репортер Пламен Григоров разказа в студиото на ТВ7, че преди 20 години написал книгата „Подземна академия на КГБ”, но не знаел какво точно има в тунелите на базата край Лесидрен. В труда му се разказва за експериментите със затворници с психотронни оръжия.
Снимка: 4.bp.blogspot.comВземи линк:

Коментирайте и Вие