Вторник, 2- ри Септ.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Голямата загадка "Обект 17"

Голямата загадка "Обект 17"


 
Прием 2013/2014 - СОУ Димитър Талев , Добрич

Какво се крие зад бариерата на базата край Лесидрен? Това опитаха да разберат репортерите на ТВ7. „Обект 17”, както още наричат базата е може би най-голямата загадка от подземните градове, които лежат под Ловеч, Плевен, Етрополе, Самоков и Лесидрен.
Според градските предания „Обект 17” представлява пещера, направена от тонове бетон. Тунели, свързани като база за разузнаване и силно напомнящи катакомбите във Франция. Именно там е бил арестуван преди 10 години бившият министър на външните работи Соломон Паси, докато се разхождал със семейството си край базата край Лесидрен, разкрива ТВ7. Видели ограда, прескочили я и им щракнали белезниците, докато им чели, че имат право да мълчат.
След инцидента Паси опитал да разбере от МВР какво има в тунелите. Отговорили му лаконично – документи. По думите му всяка държава си има тайни и те се охраняват добре. Той изтъкна, че САЩ ясно информират гражданите си кое може да е тайна и кое не и България трябва да се поучи от тази практика.
Военният репортер Пламен Григоров разказа в студиото на ТВ7, че преди 20 години написал книгата „Подземна академия на КГБ”, но не знаел какво точно има в тунелите на базата край Лесидрен. В труда му се разказва за експериментите със затворници с психотронни оръжия.
Снимка: 4.bp.blogspot.comВземи линк:

Коментирайте и Вие