Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Градушка увредила ценни видове в Ботаническата в Балчик

Градушка увредила ценни видове в Ботаническата в Балчик


 

Алпинисти са вадили от водопада на Ботаническата градина в Балчик три огромни върби, съборени от природните стихии през последните няколко седмици. Проливните дъждове са начупили клони и са увредили листата на редица ценни видове. Това съобщи пред Радио Варна временно изпълняващата длъжността ръководител на Университетска ботаническа градина в Белия град Валя Машкарова.
По информация на Машкарова обилните валежи, придружени с градушка са оставили поражения върху почти всички растения в градината. Голямо наводнение почти е унищожило разсада за лятното зацветяване, но съвместните усилия на екипа от служители в Ботаническата градина са овладяли опасността от безвъзвратни загуби.

Още преди началото на активния летен сезон е направено зацветяването на партера на градина Разсадника. Изпълнена е работата и върху градинките до съкровищницата с кактусите. Докато стотиците туристи от различни краища на България и света не са започнали да прииждат на огромни групи ботаниците ще довършват зацветяването на по-долните тераси на „райската” градина.
Снимка: www.balchiktelegraph.comВземи линк:

Коментирайте и Вие