Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Изрисувани стени развиват националното самосъзнание в СОУ „Стефан Караджа“ – Каварна

Изрисувани стени развиват националното самосъзнание в СОУ „Стефан Караджа“ – Каварна


 

Ученици изненадаха приятелите си в училище с арт ициатива за развитие на националното самосъзнание

Патриотични стихове, национални поетични строфи, българският химн и силуети украсиха коридора на СОУ „Стефан Караджа“ в Каварна. Само за два дни доброволният труд на учениците от Клуб по гражданско образование преобрази третия етаж на гимназията. 
Те пребоядисаха цялата стена и нарисуваха на нея контурна карта на България, запълнена с цветовете на трибагреника ни. Изписани са текста на химна на Републиката, стихотворения и мисли на велики автори. Децата са нарисували и силуети на духовник, войник и революционер, които гледат към България. Инициативата и съдържанието на композицията са изцяло идея на учениците, подкрепена и осъществена от ръководството на гимназията. Те са осигурили и необходимите материали за осъществяването и.
Обновеният трети етаж беше изненада за всички в понеделничната сутрин. Авторите на арт проекта споделят, че се гордеят с България и биха искали чрез проекта си да „заразят“ останалите ученици с българско самосъзнание. Удовлетворени от своята картина децата се надяват тя по-дълго време да запази вида си.
Снимка: www.kavarna.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие