Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Жители на осем села от Община Добричка организират протестен митинг заради лош път

Жители на осем села от Община Добричка организират протестен митинг заради лош път


 

Жители на осем села от Община Добричка настояват за спешен ремонт между селата Козлодуйци и Лясково и подготвят протестен митинг на 21 юни от 11 ч. пред сградата на Областната управа в Добрич. 

Участъкът между Козлодуйци и Лясково е част от републиканската пътна мрежа и протестиращите търсят съдействие, защото пътят е в окаяно състояние, а отсечката е единствената пътна връзка на осемте населени места с областния град. 

„По този път се извозват ученици, предоставят се социални услуги, снабдява се населението със стоки и услуги, но представителите на фирмите за обществен превоз и снабдителите заплашват, че ще прекратят превозите и доставките, ако не се ремонтира пътят” – това се посочва в декларация на организаторите на протеста, адресирана до МРРБ, АПИ и до Областния управител в Добрич. Хората се тревожат, че разбитият пътен участък ще създаде сериозни трудности при прибиране на реколтата в предстоящата жътва и заявяват, че са готови да блокират важни пътища в региона, ако не се предприеме спешен ремонт.


http://bnr.bg/varna/post/100705758/jiteli-na-osem-sela-ot-obshtina-dobrichka-organizirat-protesten-miting-zaradi-losh-pat
Снимка: dobrich24Вземи линк:

Коментирайте и Вие