Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Каварна отбеляза Националния празник 3 март

Каварна отбеляза Националния празник 3 март


 

Днес  община Каварна чества 137-години от Освобождението на България. Националният празник беше отбелязан с общоградско честване. Венци бяха поднесени пред Мемориала на руските воини „Костница” от кмета на община Каварна, председателя на Общински съвет, Исторически музей, културни институции, училища, детски градини, политически партии. 
С едноминутно мълчание и поклон каварненци почетоха паметта на загиналите за свободата на България и поднесоха цветя на признателност.
В програмата участие взеха деца от Вокална академия „Каварна“.
Трети март е денят на подписването на Санстефанския мирен договор през 1878 г. От 1396 до 1878 година България е била част от Османската империя. По силата на договора, България се превръща в най-голямата държава на Балканите. В нейните граници влизат Южна Тракия (до Бяло море), цялата територия на Македония на югозапад и Добруджа на североизток. В западната част на страната е включена източната част на днешна Сърбия. На този ден се вдига националното знаме и се поставят венци, в паметта на българите, загинали в борбата за освобождението на отечеството.

Снимка: www.kavarna.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие