Вторник, 16- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Кметският екип на град Негру Вода бе на работно посещение в Генерал Тошево

Кметският екип на град Негру Вода бе на работно посещение в Генерал Тошево


 

Повод за визитата на ръководството на съседната румънска община бе реализирането на общ трансграничен проект, който в момента се изпълнява

Работна среща между кметските екипи на Генерал Тошево и Негру Вода се състоя днес в общинския център. Основна тема на срещата бяха хода и изпълнението на дейностите, които се реализират по проект „Рехабилитация/модернизация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево”, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 г. Паралелно с това, градоначалниците на двете общини обсъдиха и възможностите, които предлагат структурните фондове на Европейския съюз за програмен период 2014 – 2020. Споделиха идейни проекти в сферата на културата и музейното дело, които биха били атрактивна дестинация в контекста на трансграничното сътрудничество и развиването на алтернативни форми на туризъм от двете страни на границата.
След срещата в общината двата екипа инспектираха изпълнението на инфраструктурните дейности, които вървят в момента в с. Сноп. Представител на фирмата-изпълнител рязясни в детайли какво предстои да бъде направено по пътните отсечки в селата Сноп и Градини, като увери румънските партньори, че строителните работи се осъществяват по заложените в проекта срокове. В момента по пътя се полагат бетонни бордюри. След като завършат мероприятията по тяхното полагане, ще започне фрезоване, изравняване и полагане на асфалт. Очаква се цялостната рехабилитация на пътя да приключи до 15 септември.
Проект „Рехабилитация/модернизация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево” е инициатива на кметство Негру Вода от Румъния и Община Генерал Тошево и се явява продължение на приключилия преди две година проект със същия румънски партньор. Общата стойност на проекта е: 4 815 227 евро, от които 1 161 217 евро са за българската община. Целта му е рехабилитация и модернизация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево. Инвестиционната му част включва рехабилитация и модернизация на пътища в селата Сноп и Градини в община Генерал Тошево и на пътни отсечки в кметство Негру Вода. Ще бъде закупено и офис оборудване за двата партньора.
За следващия програмен период общината в партньорство с град Негру Вода ще кандидатства за рехабилитация на IV-класните пътища Василево – Балканци и Дъбовик – Генерал Колево, за които вече има работни проекти.
Снимка: toshevo.orgВземи линк:

Коментирайте и Вие