Неделя, 14- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Министър Ивелина Василева: Мерките, предприети в двете села в Община Добричка, са превантивни

Министър Ивелина Василева: Мерките, предприети в двете села в Община Добричка, са превантивни


 

Мерките, които се взимат в двете села Долина и Одринци, свързани с евакуацията на населението там, са превантивни. Това заяви на брифинг в Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН) министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна.
Министър Василева заяви, че има информация за подобряване на времето, на този етап валежите от дъжд в областта са спорадични и следобед се очаква те да спрат.
По време на заседание, закрито за журналисти, представителните на експлоатационните дружества в областта, са докладвали, че няма проблеми, свързани с електрозахранване, водоснабдяване и т.н. Министър Василева посочи, че днес нивото на язовир Одринци се покачва с един сантиметър на час. Вчера повишението на нивото на язовира е било с осем сантиметра на час. Осъществява се пълен контрол и мобилизация от страна на държавата и местните органи за осигуряване защита здравето и живота на хората в областта, допълни министър Василева.
След брифинга министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, придружени от началниците на ОУ ПБЗН – главен инспектор Дарин Димитров в Добрич, областния управител на Добрич – д-р Маргарита Новоселска, директора на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов, тръгнаха за двете населени места в Община Добричка, където е разпоредена със заповед евакуация.

http://www.focus-news.net/news/2015/02/03/2020332/ministar-ivelina-vasileva-merkite-predprieti-v-dvete-sela-v-obshtina-dobrichka-sa-prevantivni.html
Снимка: images.focus-news.netВземи линк:

Коментирайте и Вие