Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Министър Василева ще представи пред кметове възможностите на общините да кандидатстват по екологични проекти

Министър Василева ще представи пред кметове възможностите на общините да кандидатстват по екологични проекти


 

От 2 юни министърът на околната среда и водите Ивелина Василева започва информационен тур, на който ще представи пред кметове от цялата страна възможностите пред общините да кандидатстват за екологични проекти по финансовите инструменти, които МОСВ управлява – Оперативна програма „Околна среда“,  Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и Националния доверителен екофонд (НДЕФ).

Първата среща ще е за кметовете от Североизточния район за планиране, в който влизат областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище. Тя ще се състои на 2 юни от 13 ч. в сградата на община Търговище.

Втората среща ще е за кметовете на общини от Северния централен район за планиране, в който са областите Русе, Силистра, Разград, Габрово и Велико Търново. Тя ще е от 10 ч. на 3 юни в сградата на община Велико Търново. Срещата съвпада по дата със спектакъла „Яко е да си еко“ с актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека, който е част от едноименната образователно-информационна кампания на МОСВ. Преди представлението министър Василева ще награди тримата победители в „Зелената олимпиада“  в района за планиране.

Третата дискусия с кметовете ще е в Стара Загора на 6 юни от 11 ч. в сградата на общината. На нея са поканени кметовете от целия Югоизточен район за планиране, в който влизат областите Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора.

Четвъртата среща ще е на 9 юни във Враца от 11 ч. в Изложбената зала на Регионалния исторически музей. На нея са поканени кметовете от Северозападния район за планиране, в който са Враца, Видин, Монтана, Плевен и Ловеч. В същия ден във Враца ще е спектакълът „Яко е да си еко“ с Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Преди представлението министър Василева ще награди тримата победители в „Зелената олимпиада“  в района за планиране.

Петата среща на 10 юни ще е в Хасково в зала „Марица“ на областната управа от 11ч. Тя е за кметовете от Южен централен район за планиране, в който са Пловдив, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Последната шеста среща ще е на 8 юни в София в зала 6 на НДК от 13 ч.
Снимка: www.moew.government.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие