Вторник, 21- ви Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
НАД 350 ПАРАШУТИСТИ ДЕСАНТИРАХА БАЛЧИК

НАД 350 ПАРАШУТИСТИ ДЕСАНТИРАХА БАЛЧИК


 

Н.Димов - информация на ПАН.БГ 

В района на Балчик бе проведен въздушен десант по време на натовското учение „SWIFT RESPONSE - 2015”. 
Над 350 парашутисти са скочили от 6 броя самолети C-130J и един С-130Н. 
Военнотранспортните самолети са излетели от авиобаза Авиано, Италия, като не са кацали на летище Балчик, а след задачата са се завърнали обратно. 
2 хеликоптера UH-60 са провели MEDEVAC. Накрая от самолетите са спуснати и няколко тежки бойни оръдия. 
Според източници десантът е с цел да се тренира вражеско десантиране на Балчик, и неговото отблъскване. 
Очаква се тази вечер парашутистите да бъдат върнати с хеликоптери по базите си.

Припомняме, че въздушнодесантна операция с десант на парашутисти и спускане на техника от въздуха се провежда след 21.00 ч. на 24 август 2015 г. (с резервни дати 25 и 26 август) в районите на летищата Тенево и Балчик и на учебен полигон „Ново село”. Операцията е част от международното учение “SWIFT RESPONSE - 2015”, което се провежда на територията на нашата страна в периода 20 август – 13 септември. 

При изпълнението на задачите във въздушнодесантната операция участват до 400 военнослужещи от сухопътните войски на САЩ, Италия и България, както и екипажи и военнослужещи от военновъздушните сили на САЩ и България. Използват се до 12 единици транспортна и специална техника; до 12 самолета С – 130, до 12 вертолета НH-60 и UH-60. 

Южно от Ямбол, в района на селата Тенево и Каравелово, както и в района на община Балчик, ще бъдат изпълнявани нощни полети на различна височина – от 450 м до 1000 м. Възможно е жителите на населените места да бъдат обезпокоени от шума на самолетите. 

Изпълнението на задачите по време на въздушнодесантната операция ще спомогне за достигане на оперативна съвместимост на участващите сили. 

http://pan.bg/view_article-49-32145-NAD-350-PARAShUTISTI-DESANTIRAHA-BALChIK-TAZI-NOSht.html
Снимка: pan.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие