Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
 Нов трансграничен проект се обсъди в община Шабла

Нов трансграничен проект се обсъди в община Шабла


 

Днес,  в  Община Шабла гостува делегация от община Чернавода, Румъния. Поводът бе съвместният проект между двете общини  „Хаманджия – Дуранкулак – първата европейска протоцивилизация“. Като основни дейности в проекта са заложени - развитие и подобряване достъпността до археологически обект „Селищна могила“ на Големия остров в Дуранкулак, изграждане на туристическа инфраструктура „Хаманджия“ на брега на Дуранкулашкото езеро и в Чернавода, изграждане на довеждаща инфраструктура в Дуранкулак.

Представителят на водещия партньор – Сдружение „Европейски институт по културен туризъм „ЕВРИКА“, Божана Добрева чрез мултимедия представи на присъстващите  приоритетите и базисните цели на проекта.

Кметът на община Шабла, проф. Райна Бърдарева представи пред гостите си своя екип и изрази твърдата си увереност, че съвместната българо-румънска дейност ще подпомогне за развитието на туризма в двата региона.

От румънска страна, кметът на Чернавода Джеордже Хънзъ освен очарованието си от топлото посрещане, изказа възхищение от европейския вид на Шабла и своята сигурност, че това няма да е последния проект, по който двете общини работят заедно.

Накрая се изказа и консултантът от румънска страна Ирина Фригою. Тя заяви, че на базата на десетгодишната си практика не вижда проблем, поради който проектът да не стане факт.
Снимка: www.shabla.infoВземи линк:

Коментирайте и Вие