Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Новата власт в Каварна пъди феновете на рока - забраняват палатки

Новата власт в Каварна пъди феновете на рока - забраняват палатки


 

В община Каварна се забранява поставянето на палатки или други съоръжения на тротоарите и тревните площи за пренощуване или бивакуване. Това предвижда проект на Наредба за осигуряване на обществения ред, опазването на околната среда и собствеността. Заинтересованите лица могат да подават предложения и становища по проекта до 16 февруари, пише dobrich.topnovini.bg.

Промените в досегашната наредба, приета през 2005 г., се налагат, тъй като при извършен преглед се е установило, че е необходимо да се конкретизират понятия, дейности и отношения, съобразно действащата нормативна уредба, както и да се внесат допълнителни ясноти в някои от текстовете.

В новия проект е предена и забрана продажбата и сервирането на алкохол на лица в явно нетрезво състояние или под въздействие на упойващи вещества. Не се допуска рекламирането и продажбата на алкохол и тютюневи изделия по време на провеждането на организирани детски и младежки прояви. Забранява се продажбата на открито на месо, риба, яйца, сладкарски произведения, месни и тестени изделия, закуски и млечни продукти. Не се допуска също излагането за продажба на стоки, селскостопанска продукция, извън устроените пазари, тържища, търговски обекти, входни части на жилищни и административни сгради или по земята, непосредствено пред тях. Няма да е разрешено провеждането на панаири, сборове, атракционни и други масови прояви, извън местата, определени за целта от кмета на общината, кмета на кметство или кметските наместници.

При нарушение глобата е от 50 до 100 лева, а при повторно – от 100 до 500 лева.

Наредбата предвижда също работното време на заведенията за хранене и развлечения, интернет зали, зали за хазартни игри и игрални зали и други подобни, намиращи ес в многофамилни жилищни сгради е от 7 до 22 часа, а за нежилищни сгради – от 6 до 24 часа. Обектите в нежилищни сгради може да работят и след 0,00 часа, но след разрешение за удължено работно време от кмета на Общината. Глобата за нарушителите е от 100 до 300 лева, а при повторно нарушение – от 300 до 1000 лева.

Общината разпорежда собствениците на увеселителни заведения с нощен режим на работа да въведат охранително-пропускателен режим, за да не бъдат допускани посетители с огнестрелно, газово и хладно оръжие. В заведенията не бива да влизат хора включително с боксове и бухалки, спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества, с пиротехнически изделия, както и с наркотични или други упойващи вещества, според новата наредба.

Тази наредба явно е част от войната между новия кмет на Добрич Нина Ставрева и стария Цонко Цонев. Гостите на рок феста по времето на Цонев опъваха безплатно палатките си в парка до стадион "Калиакра". А местните заведения печелеха от гостите на тридневния фестивал. Явно наредбата е поредният пирон в ковчега на феста, макар Ставрева да твърди, че такъв ще има.

https://www.24chasa.bg/Article/5286716
Снимка: www.kavarna.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие