Неделя, 29- ти Януари
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Община Генерал Тошево се включва в седмицата на кърменето

Община Генерал Тошево се включва в седмицата на кърменето


 

Събитието е насочено към превенция на изоставянето и развитие на родителски умения

На 5 август (сряда), от 10. 00 часа до 11. 00 часа, в Общностния център в Генерал Тошево, общината в партньорство с фонадация „Лумос” организират събитие, което цели да постави акцент върху важността на връзката между майката и бебето от първите мигове на новия живот. За целта, бременни и майки с деца, в присъствие на медицински лица, доброволци от Български младежки червен кръст, както и здравни медиатори, ще се запознаят с ползите от кърменето за децата.
Форматът на събитието ще включва беседа по темата за кърменето с информация за важността на връзката между майката и детето и ранното детско развитие. Ще бъдат споделени важни моменти, свързани с отглеждането на бебето и малкото дете – режим, гимнастика, хранене. Доброволците от БМЧК ще проведат занимания с децата.Присъстващите ще могат да задават и въпроси, които касаят пълноценното отглеждане на децата.
Проявата ще се реализира в рамките на Световната седмица на кърменето и е плод на дългогодишното партньорство между Община Генерал Тошево и фонадация „Лумос”.
 
Снимка: ehograf. infoВземи линк:

Коментирайте и Вие