Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Оценяват щетите в Балчик

Оценяват щетите в Балчик

Водата в Белия град е кристално чиста и годна за пиене

 

Всички жители на община Балчик, чиито домове са пострадали от обилните дъждове през миналата седмица, могат да подадат молби за обезщетение или помощ в Информационния център на администрацията. Телефонът за подаване на сигнали е 0579 71077, а електронния адрес: mayor@balchik.bg.
Кметът Николай Ангелов е назначил комисия, която да разгледа жалбите на гражданите и да направи оценка на щетите. Установено е, че на територията на община Балчик няма бедстващи хора и такива, които да се нуждаят от подслон. Отменено е обявеното в петък бедствено положение на територията на община Балчик.

Междувременно началникът на ВиК – Балчик, Владимир Симеонов обяви, че водата е чиста и годна за пиене. Той поясни, че временната забрана за консумация на вода, директно от чешмите в Белия град се е дължала на замътване на извора. Захранването е било спряно веднага в района на местност Кулака и Двореца. Днес вече тръбите са промити и водата е кристално чиста. Ремонтират се повредите и се възстановява авария в село Царичино.
Само за денонощие са отстранени техническите проблеми по 30 метра водопровод в Кранево, който е пресичал река Краневска. Той е бил откъснат от преливащите води. Сега усилията на ВиК-Балчик са концентрирани по ремонта на колектора на пречиствателна станция – Албена. Тази в Балчик работи нормално.
 
 
 
Снимка: www.novini.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие