Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Очакваната ледена вълна ще засегне най-сериозно областите Добрич,Шумен,Варна и Разград

Очакваната ледена вълна ще засегне най-сериозно областите Добрич,Шумен,Варна и Разград


 

При очакваната студена вълна, която ще започне още утре вечер с валежи и ще обхване страната до  края на седмицата, най-засегната част - с най-ниски температури и условия за образуване на снегонавявания, ще бъде Североизточна България. Това обясниха днес представители на институциите, които се събраха в Кризисен щаб, за да набележат необходимите мерки, които да бъдат взети, за да не се стига до бедствени ситуации. В Кризисния щаб са включени представители МВР, както и на министерствата на транспорта, на енергетиката и на здравеопазването и Агенция "Пътна инфраструктура". 
 
Шумен, Варна, Добрич, Силистра и Разград -  това ще са градовете, които ще бъдат засегнати най-сериозно от идващия сериозен циклон, който ще бъде съпроводен с понижение на температурите до минус 20 градуса и сериозни снегонавявания. Според прогнозите на Министерството на вътрешните работи е възможно на места навяванията да достигнат над 50 сантиметра снежна покривка. 
 
Студената вълна започва още от четвъртък вечерта. Ще бъдат изведени абсолютно всички машини на Агенция "Пътна инфраструктура", които ще бъдат в готовност да почистват пътищата, като основните магистрали и основните шосета в страната ще бъдат опесъчени предварително, за да не се стига до ситуацията на автомагистрала "Тракия" преди дни. Министерството на вътрешните работи път посъветва хората в четвъртък, в петък и в събота да не пътуват в Североизточна България, освен ако не им се налага нещо изключително спешно, особено когато става въпрос за пътуване с автомобил. Ако хората пътуват с автомобил, да обръщат внимание постоянно на прогнозите, които ще се дават чрез медиите, и по този начин трябва да следят какво е времето в региона. При бедствени условия да спрат на първия паркинг, който е по техния път и по този начин да избягнат да попаднат в снежен капан, както при бедствената ситуация, в която бяха стотици хора на автомагистрала "Тракия". В Министерството на транспорта са удвоили екипите, които ще работят по възстановяване на контактната мрежа и възстановяване на мрежата на железопътния транспорт при евентуални бедствени ситуации.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:XX5OODS5OZgJ:bnr.bg/post/100779168/ochakvanata-ledena-valna-shte-zasegne-nai-seriozno-oblastite-shumen-varna-dobrich-silistra-i-razgrad+&cd=3&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
Снимка: dobrich24Вземи линк:

Коментирайте и Вие