Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Окончателно - бетонът върху скалите в Яйлата е незаконен

Окончателно - бетонът върху скалите в Яйлата е незаконен


 

Два дни преди крайния срок Върховният административен съд определи днес, че оставя в сила решение на Административния съд в Добрич, според което бетонната конструкция, издигната върху декар и половина земя в Националния археологически резерват Яйлата край Каварна трябва да бъде съборена. Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Собственици на терена и инвеститори на обекта са братята Иван и Илко Павлови, арендатори на земеделски терени от Генерал Тошево. Те са придобили собствеността върху полуразрушена рибарска хижа на брега в Яйлата, купувайки активите на "АПК – с. Българево", след което са излели бетона с невалидно строително разрешение и без съгласуване с РИОСВ - Добич за изграждане на нова сграда. Това показа преди време проверка на Гражданска инициатива за опазване на културно-историческото наследство.

В началото на тази година Административният съд в Добрич отхвърли оспорването от братя Павлови на заповед, издадена от началника на РДНСК с която извършваното от тях строителство на територията на резерват "Яйлата" бе обявено за нищожно.

Сега по същия казус окончателно и без право на обжалване се произнесе и Върховният административен съд. След неговото решение братя Павлови ще трябва да съборят бетонната постройка и да рекултивират терена, върху който тя се намира в момента.

Източник: Дневник
Снимка: www.dnevnik.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие