Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Осигуряват безплатни прегледи и лятно училище за 210 деца от Крушари

Осигуряват безплатни прегледи и лятно училище за 210 деца от Крушари


 

В Крушари стартира проект „Комплекс за социални услуги за деца от 0 до 7 години и техните семейства”. Проектът се финансира от Министерството на труда и социалната политика и целта му е организиране на безплатни лекарски консултации и лятно училище за 210 деца. Още през 2013 г. е приключил ремонтът на общинските сгради, в които ще се извършват услугите.

През летните месеци на 2014 г. ще започне предоставянето на двете нови услуги. Първата е насочена към  деца от подготвителните групи в  детските градини, които имат проблеми в усвояването на българския език. Специално за тях ще бъде отворено  лятно училище. Чрез допълнителни занимания, игри, излети и кратки екскурзии на децата ще бъде предложена възможност за допълнителна подготовка за равен старт в училище. Планираният брой деца, които ще ползват услугите е 60, основно от селата Крушари и Лозенец.

Втората услуга е ориентирана към бебета и деца до 7 години. За тях са предвидени здравни консултации от педиатър и детски стоматолог. Консултациите по превенция на детското здраве ще са с различен интензитет в зависимост от възрастта на детето и здравословния му статус. Работата на педиатър и детския стоматолог ще бъде подпомагана от медицинска сестра и медиатор. Предлаганата здравна грижа е насочена към над 150 деца.

В сайт на кметството е публикувана на покана за кандидатите за позиции, свързани с предоставянето на здравни и образователни услуги. Приемат се документи за длъжностите педагози, медиатори, лекар-педиатър, лекар-стоматолог, медицинска сестра. Документите са достъпни в меню „Конкурси, търгове, обявления”, както и на разположение в Общинска администрация, стая 307.
Снимка: www.it-tlp.comВземи линк:

Коментирайте и Вие