Вторник, 21- ви Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
От 2 до 14 август ще се проведе Platinum Lion 15 – 3 Special Operations, в района на летище Балчик

От 2 до 14 август ще се проведе Platinum Lion 15 – 3 Special Operations, в района на летище Балчик


 

Съвместната българо-американска подготовка “Black Sea Rotational Forces – 15.1” – Platinum Lion 15 – 3 ще се състои в два периода. От 1 до 17 юли се провежда Platinum Lion 15 – 3 Land Operations в района на Учебен полигон „Ново село“, а от 2 до 14 август ще се проведе Platinum Lion 15 – 3 Special Operations, в района на летище Балчик. В подготовката участват войскови формирования от България, САЩ, Великобритания, Румъния и Албания. Тя се провежда в изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2015 година.

От 2 до 30 юли се провежда съвместната летателна тренировка „Тракийска звезда 2015“ на основно летище Граф Игнатиево. Участват военнослужещи от Военновъздушните сили на България, САЩ, Гърция, Румъния, Полша. 

От 10 до 26 юли ще се състои съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2015“. Участие в нея ще вземат военнослужещи и техника, включително самолети и вертолети, от Военновъздушните сили на САЩ, както и от Сухопътните войски и Военновъздушните сили на България. 

Сред основните цели на съвместните учения и подготовки е да се повиши взаимодействието на съюзните сили чрез обмяна на опит при изпълнение на задачи, техники и процедури за подобряване на оперативната съвместимост по стандартите на Алианса.

През юли и началото на август военнослужещи от Българската армия ще участват в многонационалното учение “Saber Guardian 2015” и съвместното многонационално учение „Rapid Trident 2015”, които ще се проведат в Украйна. Участие ще вземат още представители от въоръжените сили на Белгия, Канада, Естония, Германия, Грузия, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Румъния, Турция, Украйна, Испания, Великобритания и САЩ.
Снимка: balchik.comВземи линк:

Коментирайте и Вие