Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
ОТКРИВА СЕ БЪЛГАРО-СКАНДИНАВСКА ИНВЕСТИЦИЯ В КАВАРНА

ОТКРИВА СЕ БЪЛГАРО-СКАНДИНАВСКА ИНВЕСТИЦИЯ В КАВАРНА


 

Предстои откриването на ваканционно селище „Бялата лагуна“, намиращо се на територията на община Каварна. Мащабният проект е съвместна инвестиция на собственика Албена АД и туроператора Томас кук Скандинавия, а реализирането му възлиза на над 40 млн. лв.
За откриването на селището, което ще се състои на 11 юни от 12.00 часа, пристига изпълнителният директор на Томас Кук Скандинавия Магнус Викнер. Официални гости ще бъдат още Надя Маринова - зам.-министър на туризма, Стоян Пасев - областен управител на Варна, д-р. Маргарита Новоселска - областен управител на Добрич, Красимир Станев – изпълнителен директор на Албена АД, Цонко Цонев – кмет на община Каварна.
За сезон 2015 е планирано 30% увеличение на самолетните седалки до летище Варна. В резултат на това ваканционно селище „Бялата лагуна” очаква да посрещне около 7000 гости от четирите скандинавски страни Норвегия, Швеция, Дания и Финландия. Селището е четири звездно, като в него са разположени сцена за културни мероприятия, два ресторанта, няколко басейна, фитнес. В процес на изграждане са три тенис корта и футболно игрище. Комплекса осигурява 120 нови работни места, което ще намали безработицата в региона до минимум.
Новото ваканционно селище „Бялата лагуна“ е първата инвестиция на Томас кук Скандинавия в България след 14-те, които са реализирани в други европейски държави. За първи път в Каварна след построяването на ВС „Русалка“ през 1968 г. е изграден и реновиран комплекс с такъв мащаб.
Утре, 9 юни се очаква селището да посрещне първите си гости от скандинавските страни.
Снимка: www.kmetal.eu



Вземи линк:

Коментирайте и Вие