Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
По-лесен достъп до областния град след основен ремонт на пътя Дропла – Преспа – Сенокос

По-лесен достъп до областния град след основен ремонт на пътя Дропла – Преспа – Сенокос


 

Жителите на балчишкото село Преспа вече се радват на дългоочакваната придобивка – основният ремонт на пътя Дропла – Преспа – Сенокос, с който пътуването до областния център Добрич е по-комфортно. Това отбеляза кметският наместник Сергей Георгиев като най-важната изпълнена цел през последните си два мандата, допълвайки, че в осемкилометровата пътна отсечка са вложени над 3,6 млн.лв. средства от правителствената инвестиционна програма миналата година. През тази година жителите на селото ще очакват подобрения в уличната настилка, ремонт на пенсионерския клуб и направата на фитнес на открито за децата и учениците, които имат голямо желание да спортуват, посочи още Георгиев. Той обобщи, че в селището, в което живеят 220 души, вече е въведено организирано сметоизвозване, обновена е здравната служба, направена е детска площадка и футболен терен за аматьорите спортисти.

Хората от Преспа също са в очакване в съседното село Сенокос да бъде завършена консервната фабрика за зеленчуци тази година, където могат да намерят препитание. Там се предвижда разкриването на над 50 работни места. Една част от работоспособното население вече трайно се е заселило в чужбина, отбеляза още кметският наместник, а други работят в сладкарския цех в Балчик. Селото със снежно име е в готовност да посреща зимните виелици с помощта на местните кооперации и досега не се е случвало да бъдат откъснати от света за повече от 24 часа. 
http://bnr.bg/varna/post/100511116/po-lesen-dostap-do-oblastnia-grad-sled-osnoven-remont-na-pata-dropla-prespa-senokos-se-pohvali-kmetski-namestnik
Снимка: static.bnr.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие