Пон, 16- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Подаръците на Живков гостуват в музея на Генерал Тошево

Подаръците на Живков гостуват в музея на Генерал Тошево


 

В музея на Генерал Тошево гостува изложба на Исторически музей – Правец „Отминалото настояще – Колекция подаръци на Тодор Живков". Експозицията вече се радва на огромен интерес от страна на жителите на добруджанския град. Тя била открита на 17 декември и до днес е посетена от повече от 520 души.

2014 г. се очертава като много активна за музея на генералтошевци. Още следващия месец там ще гостува РИМ – Силистра с изложбата „Тъкани от Силистренско". Изложбата „Полетът на първия българин в Космоса" на РИМ – Ловеч ще бъде подредена в Генерал Тошево за Международен ден на космонавтиката и авиацията, който отбелязваме на 12 април.

Очаква се в музея в Тошево да гостуват и колекции от Национален музей „Земята и хората", РИМ – Русе и РИМ – Бургас. Целта на обмена е да се покаже на българите в Североизточна България богатото културно и историческо наследство на родината им. Все пак голяма част от тях нямат възможност да пътуват до София или до морските ни столици, за да разглеждат изложбите на големите музеи.

Уредниците на културния център в Генерал Тошево споделят, че една от целите, които си поставя музеят през настоящата нова година е да се превърне в място за получаване на образование. Те добавят, че предстои провеждането на интересни програми за деца и възрастни през следващите 12 месеца.

 
Снимка: radiovelikotarnovo.comВземи линк:

Коментирайте и Вие