Четв, 29- ти Окт.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Поправят пътищата в Добричко

Поправят пътищата в Добричко


 

Близо 11 млн. лева ще бъдат разпределени между два пътни участъка, като целта е да се закърпят проблемните зони. от републиканската мрежа в Добричка област.

И двата обекта са част от лот 52 на оперативната програма "Регионално развитие", съобщи на пресконференция ръководителят на инфраструктурния проект Адриана Захова от агенция "Пътна инфраструктура".

Поправен са 7 километра от второкласния път II-27 - от варненското село Червенци до добричкото Владимирово. Сред поправките са нови банкети и тротоари, подменени са стоманени предпазни огради, подобрено е отводняването на пътното платно. С тази реконструкция многократно се улеснява придвижването на автомобили в Добрич и близките общини - Вълчи дол, Варненска област, и Нови пазар, Шуменска област, посочи ръководителят на проекта.

Третокласния път III-2077 - от тервелското село Честименско през Каблешково до силистренското село Межден също е реконструиран. Ремонта там се простира на цели 11 километра като в този участък е подменен и мост, почистени са водостоци.

И двата поправени участъка са строени през 70-те години на миналия век и оттогава не са рехабилитирани, допълни Захова.
Снимка: nakratko.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие