Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Проверката на газовата варненска фирма продължава

Проверката на газовата варненска фирма продължава

Петрокелтик България ЕООД разработва находищата "Галата", "Калиакра" и "Каварна" в Черно море, където покриват около 15% от консумацията на газ в страната.

 

Полицията извършва проверка по сигнал за дейността на варненската фирма Петрокелтик България ЕООД, потвърдиха от Варненската окръжна прокуратура за Факти.бг. в отговор на въпрос има ли вече резултат от проверката на Петрокелтик България ЕООД . 

Факти.бг вече информира читателите си за дейността на фирмата и вероятните нарушения на закона в разследващия материал:  „Из „Международните води” на финансовите спекулации”.  http://fakti.bg/mnenia/154520-iz-mejdunarodnite-vodi-na-finansovite-spekulacii

Сигналът за Петрокелтик България ЕООД е пристигнал в Окръжна прокуратура Варна на 18.08.2015 г., съобщи за Факти.бг говорителят на прокуратурата Радослав Лазаров. Наблюдаващ прокурор, е разпоредил полицейско разследване по случая. Дали има основания за образуване на досъдебно производство или не ще стане ясно най-рано до шест месеца. Принципно надвишаването на този срок се следи от прокуратурата , но не е необичайно, особено за сложни икономически преписки този срок да бъде удължен, поясни Лазаров.

Припомняме, че Петрокелтик България ЕООД разработва находищата "Галата", "Калиакра" и "Каварна" в Черно море, където покриват около 15% от консумацията на газ в страната.

Целта на разпоредената от прокуратурата проверка е да се установи евентуална противозаконна дейност свързана с прехвърляния на собственост и подозрения за източване на пари през сделки със свързани лица и офшорки.

След по подробно изучаване на Търговския Регистър и еквивалентните регистри в съответните други държави,  Факти.бг успя да систематизира намереното в следната диаграма:

Съмненията идват от въпроса защо е създадена сложна плетеница от фирми на свързани лица, които издават фактури една на друга?

Но принципният въпрос за България си остава трябва ли стратегически за държавата ресурси да носят приходи на неизвестни лица в офшорни зони? 

 
Снимка: fakti.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие