Вторник, 16- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Първите места им отиват

Първите места им отиват


 

В края на месец август представители на тошевската музикална школа за пореден път доказаха, че талантът, съчетан с отдаденост и постоянство, неминуемо дава своите резултати. Доказателство за това първите награди, с които се върнаха Вокална група „Бялата лястовица”, Кристина Христова и Борис Байчев от лятната поредица фестивали.
От 28 до 30 август в град Несебър за осемнадесети път се проведе Национален поп-рок фестивал под патронажа на кмета на Община Несебър Николай Димитров. За поредна година в престижната музикална надпревара участие взе талантливата ни съгражданка Кристина Христова. Завладяващият глас на Криси не остана незабелязан от журито и тя очаквано спечели първо място в ІІІ-та възрастова група, като наградата й включва запис на песен в Българско национално радио и професионален микрофон от музикална къща „ФАКТОР”.
Изпълненията на фестивала се оценяваха от компетентно жури в състав: Мая Райкова – продуцент на българска поп-рок и джаз музика в БНР; Веселин Тодоров – създател и композитор на група Фактор; Иван Лечев – музикант група ФСБ и Звездомир Керемидчиев – музикант група Ахат.
Ден по-късно, на 29 и 30 август, Вокална група „Бялата лястовица“ при НЧ „Светлина – 1941”, с художествен ръководител Любомир Чимширов участва в Деветото издание на фестивала на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”, Кюстендил 2015г. Шлагерният квартет спази традицията да се връща с призово място от всеки фестивал, в който участва, като този път завоюва Първа награда в раздел „Шлагерни песни”. Те завладяха публиката с изпълненията на песните „Мене ми се жени, мамо”, „Пак е лято” и „ До утре”.
Националният фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”се организира от Община Кюстендил, читалище „Братство 1869”и Информационен център Европа директно – Кюстендил . Във фестивала ежегодно вземат участие състави от цяла България. Те се оценяват от 7-членно жури – композитори и музиковеди, с председател – композиторът проф. Панайот Панайотов.
В края на лятото още един талантлив младеж от Генерал Тошево спечели първа награда, този път от реномирания музикален форум „Речни ноти”, който се провежда в добруджанската община Тутракан. На четиринадесетото издание на фестивала Борис Байчев грабна наградата на детското жури, което се състоеше от участници, печелили Гран при на конкурса назад в годините.
Снимка: toshevo.orgВземи линк:

Коментирайте и Вие