Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Решават дали да върнат на семейство Баневи 182 дка земи за разрастването на „Русалка”

Решават дали да върнат на семейство Баневи 182 дка земи за разрастването на „Русалка”


 

Един от най-тузарските комплекси у нас, който се намира по Северното Черноморие може да бъде обезщетен от Варненския апелативен съд още след днешното заседание. Магистратите в морската столица се занимават с делото на заможната фамилия Баневи за възвръщането на 182,5 декара горски земи в село Свети Никола за нуждите на ваканционното селище „Русалка”.

Процесът се връща във Варна, след решението на Върховния касационен съд да се направи нова техническа експертиза и да се прецени каква част от имотите са необходими за обслужването на нуждите на комплекса. От юридическа гледна точка има основания да се смята, че някои от мотивите на семейство Баневи не са били счетени за важни при гледането на казуса преди 2 години.

През 2009 г. терените се прехвърлят на фирма „Русалка тур” със съдействието на предишния областен управител Ердинч Хаджиев. Веднага след това се приписват като материален актив на другата фирма на Баневи – „Паррус”. Година по-късно земеделският министър Мирослав Найденов предявява претенции за земите и ги отнема с дела в Добричкия окръжен съд и в съдилището във Варна.  
 
Снимка: stroimedia.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие