Пон, 20- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
С изкачване с щурмова стълба стартира зоналното състезание по пожароприложен спорт във Варна

С изкачване с щурмова стълба стартира зоналното състезание по пожароприложен спорт във Варна


 

Седем отбора мерят сили и показват умения в пожароприложния спорт днес на стадион „Локомотив“ във Варна. Състезателите, които представят регионалните противопожарни дирекции във Варна, Русе, Добрич, Разград, Силистра, Търговище, Шумен, започнаха в 9.30 часа с надпревара в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“, предаде репортер на Moreto.net.

Участниците ще мерят сили още в „100 м пътека с препятствия”, “Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия”, както и „Бойно разгръщане от мотопомпа”.

Резултатите от състезанието ще определят и отборите участници в XLIII Републикански преглед по пожароприложен спорт – Варна, който ще се проведе от 2 до 4 юни тази година.

Този спорт е фундамент в дейността на пожарникарите за работа при гасене на пожари и ликвидиране на аварии. Той възпитава в спортуващите смелост, сила и мъжество. Освен това спомага за повишаването на физическата подготовка и професионалното майсторство на огнеборците, популяризиране на пожароприложния спорт и пожарникарската професия сред младежта и населението на Област Варна.

http://www.moreto.net/novini.php?n=289246&c=01&p=7
Снимка: www.moreto.netВземи линк:

Коментирайте и Вие