Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Шумен, Варна и Добрич обединяват усилия в битката за привличане на туристи

Шумен, Варна и Добрич обединяват усилия в битката за привличане на туристи


 

Областите Шумен, Варна и Добрич, които попадат в Североизточния туристически район, ще обединят усилия в името на привличане на повече туристи в региона. Това съобщи пред журналисти директорът на Общинското предприятие по туризъм „Мадарски конник" Добромир Жеков.

След като по Закона за туризма неотдавна започна туристическото райониране у нас, сега в страната функционират девет отделни туристически района. Първоначално област Шумен беше разпределена в Дунавския туристически район. По-късно обаче по настояване на общините Шумен, Велики Преслав и Каспичан Шуменската област попадна в Североизточния район, където основни приоритети са развитието на морския рекреативен, културно-историческия, деловия, фестивалния, спортния, екотуризма и здравния туризъм. „Разбира се, това не изключва възможността да развиваме още религиозен и селски туризъм, защото имаме достатъчно основания", допълни Жеков.

Той призна, че рекламата в случая е от изключителна важност за подобряване на пазарните ни позиции и обясни, че средства за реализацията й ще се търсят от европрограми, по които вече ще се кандидатства не от името на общината, а на целия туристически район.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1394157
Снимка: www.infotourism.netВземи линк:

Коментирайте и Вие