Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Сменят водопроводната мрежа в 4 села край Шабла

Сменят водопроводната мрежа в 4 села край Шабла

Бойко Борисов направил първата копка в Крапец

 

От 17 май на територията на 4 шабленски села се извършва реконструкция на водопроводната мрежа. Проектът трябва да спре загубата на питейна вода и да подобри качеството й. Ремонтът предвижда подмяна на вътрешната водопроводна мрежа в селата Ваклино, Дуранкулак, Езерец и Крапец. 5 022 766 лева ще погълнат дейностите по изпълнението на проекта според първоначалните изчисления. Финансирането се осигурява с подкрепата на Програмата за развитие на селските райони. В плана, описан съгласно изискванията на Оперативна програма "Околна среда" ремонтът трябва да бъде завършен за шест месеца. Лидерът на ГЕРБ Бойко Биросов е направил първата копка в Крапец. Като лично ангажиран с проекта, лидерът на ГЕРБ настоя срокът за изпълнение да се съкрати. Изпълнителният директор на „Хидрострой”, Николай Пашов обеща пред Борисов 40 дни преди крайния срок СМР да приключат.

До скоро старите тръби на амортизираната мрежа са създавали много проблеми на жителите в четирите села. Безводие ги е мъчило в продължение на години. Непрестанни аварии са довели до загуби на вода над 80 % и несправедливо бъркане в джоба на съвестния данъкоплатец. Малко повече от 1000 души населяват четирите села. Броят им обаче се увеличава неколкократно през лятото заради стратегическото местоположение на селата до морето и красивата им природа.
 
С парите по проекта трябва да бъдат подменени водопроводи с обща дължина над 27 000 метра. Най-дълго е трасето в Крапец – 11 500 метра. Варненската фирма „Хидрострой” АД се е заела със строително-монтажните работи след проведените процедури, както се изисква от Закона за обществените поръчки.

Според кмета на Шабла проф. Бърдарева само личното съдействие и съпричастие на Бойко Борисов са направили изпълнението на проекта факт. Тя допълни още, че въпреки партийните различия Бойко Борисов е направил всичко по силите си да помогне на жителите на община Шабла да живеят по-добре. Той пък от своя страна пожелал на всички в Общината здраве, късмет и дълъг живот.

Специално за почетните гости шабленци са организирали и тържество с богата фолклорна програма, в която са взели участие децата от ТК „Бърборино”, към НЧ ”Зора 1894”, Шабла, танцов състав „Карапчанка”при читалището в село Крапец  и фолклорна група при Клуба на пенсионера в същото село. 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие