Сряда, 29- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Средната януарска сметка на клиентите на ЕНЕРГО-ПРО е 51 лева

Средната януарска сметка на клиентите на ЕНЕРГО-ПРО е 51 лева


 

Средната сметка за електроенергия на клиентите в Североизточна България за януари е 51.77 лева. Това показват данните на ЕНЕРГО-ПРО. Компанията доставя електроенергия на 1.1 милиона потребители в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище и Шумен. Януарските сметки включват пиковото потребление през Новогодишните празници, а за някои клиенти и това през почивните дни около Коледа.

Сметките за януари през тази година са с около 4% по-високи от тези за същия месец на 2014 г., когато средната сметка беше 49.48 лева. През миналата година обаче цената на електрическата енергия беше увеличена през юли и октомври, заради тежкото финансово състояние на НЕК.

За да отчетат навреме консумираната от клиентите електроенергия и за да бъде спазен стриктно срокът за отчет в рамките на 31 дни, отчетниците на компанията работиха по време на празничните и почивните дни около Коледа и Нова година. Допълнително, за да не се допусне отчетен период по-дълъг от нормативно допустимия, ЕНЕРГО-ПРО извърши и междинен отчет на група клиенти от Североизточна България.

За да създаде повече възможности на домакинствата да следят своето потребление, ЕНЕРГО-ПРО подготвя нова онлайн услуга. Тя ще бъде достъпна за битовите клиенти на компанията през следващия месец.
Снимка: advokatsofia.euВземи линк:

Коментирайте и Вие