Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪСТЕЗАНИЕ ПО ОРИЕНТИРАНЕ В УНИВЕРСИТЕТСКА БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА – БАЛЧИК

СЪСТЕЗАНИЕ ПО ОРИЕНТИРАНЕ В УНИВЕРСИТЕТСКА БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА – БАЛЧИК


 

Състезатели от различни възрастови групи на спортни клубове от България и чужбина взеха участие в провелото се на 18.06.2015 г. състезание по ориентиране на територията на Ботаническа градина – Балчик, което е трети кръг от Българската паркова купа.Със свои студенти се представиха СУ „Св. Климент Охридски“, НСА „Васил Левски“ както и други висши учебни заведения в страната.

Съорганизаторите, БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ОРИЕНТИРАНЕ  СПОРТЕН КЛУБ ПО ОРИЕНТИРАНЕ  „БЕГУН“ ВАРНА и СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ предпочетоха уникалния ландшафт на архитектурно - парковия комплекс, като предпоставка за едно запомнящо се и атрактивно състезание.  Основна  цел на спортното събитие  е да популяризира  историческото  и природно богатство на Културно – образователния център сред участниците и зрителите.

Състезанието се проведе във времето от 16 до 19 часа, като предварително в различни точки на Ботаническата градина имаше поставени около 30 контролни знаци . Състезателите стартираха с разлика от една минута, а техни помощници бяха единствено карта и компас, с които трябваше да се ориентират по непознатия терен. Според възрастовата си група участниците преминаваха само през определен брой контролни точки, а средното време за което се придвижваха по маршрута  бе в рамките на около 10-15 минути.

Десислав Димитров  

Кустос, УБГ-Балчик

Снимка: www.ubg-bg.comВземи линк:

Коментирайте и Вие