Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Телевизори и хладилници в Добричко стават жертви на гръмотевичните бури

Телевизори и хладилници в Добричко стават жертви на гръмотевичните бури


 

„Сега вече крадците няма какво да ми вземат. Останах само аз в къщата. Ама, друго си е вечер да има кой да ти „приказва””, споделя баба Рада от добричкото село Козлодуйци и въздиша със съжаление за разваления си телевизор, който спрял да работи по време на гръмотевиците и проливния дъжд във вторник. Възрастната жена живее сама от 15 години, откак се споминал съпругът й. Признава, че няколко пъти са обирали дома й. Това я отказало да гледа животни. Оставила е в двора си само 5 кокошки, колкото да има яйца за баница, когато внуците й дойдат на гости. Баба Рада обаче съвсем не е единствената, която се е простила с телевизора си. Оказва се, че токовите удари, вследствие на гръмотевичните бури, светкавиците и променливото ел напрежение, което обикновено се подава към близките до Добрич села.

В съседното село Смолница освен телевизори са отказали и хладилници. Пенсионери обясняват, че обикновено изключват всичко от контактите щом се развали времето, но се случвало и да пропуснат и точно тогава ставала белята. Вчера в село Смолница е паднала градушка, а собствениците на обработваемите земи се надяват дъждовете вече да спрат, за да зрее пшеницата без болести. Спомнят си как преди години се налагало да правят молебени за дъжд, а сега всеки ден сякаш някой пускал кранчето на небето и се изливало като из ведро.

От Енерго-Про съобщават, че в сряда ще има планови прекъсвания на електричеството заради аварии или поддръжка на съоръженията. От 08:00 ч. до 17:00 ч. няма да има ток в oбщина Балчик - северна и източна част на с. Гурково,ЗК „Гурково”. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:00 ч. до 17:00 ч. в районите на районите на бензиностанция „Лафи”, ЗП „Добруджанка”, ПС „Царичино”, с. Царичино, с. Гурково, ПС „Гурково”, с. Тригорци, ГРУ „ВИНДФЕРМ 4”.


 
Снимка: 85.14.28.175Вземи линк:

Коментирайте и Вие