Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Tоп двойки на света танцуваха на „KAVARNA OPEN - 2014” (галерия)

Tоп двойки на света танцуваха на „KAVARNA OPEN - 2014” (галерия)


 

На 14 и 15 юни Община Каварна, WDSF, БФС Танци и Спортен клуб по танци „Флорета Каварна проведоха за първи път международен турнир по спортни танци - „KAVARNA OPEN - 2014”. По традиция състезанието се провежда под патронажа на кмета на Община Каварна г-н Цонко Цонев. Надпреварата е кръг от веригата Световни турнири на Международната федерация по спортни Танци – WDSF INTERNATIONAL OPEN COMPETITION – Открит международен турнир с най-висок ранг.

В рамките на двата състезателни дни протекоха и Международни открити турнири за деца, юноши младша и старша възраст и младежи. Програмата включи и Открит Международен турнир за сеньори (състезатели над 35г.) и в двете дисциплини - Латиноамерикански и Стандартни танци. Авторитетни съдии от 12 нации – Италия, Германия, Испания, Украйна, Швеция, Русия, Румъния, Турция, Латвия, Молдова, Албания и България оценяваха изпълненията на танцовите двойки. Дни преди старта организаторите преброиха десетки заявки за участие от състезатели от 15 държави.
 
Финалистите в групите - състезатели над 19 години и в двата вида танци - Латиноамерикански и Стандартни, освен купи, медали и предметни награди си поделиха общ награден паричен фонд на стойност 2900 евро. За всички останали финалисти в Открития международен турнир в групите деца, юноши, младежи и сеньори финалистите получиха купи, медали и предметни награди.
 
В първото издание на турнира участие взеха две световно известни танцови двойки от ТОП 5 на света в Латиноамериканските танци - Армен Цатурян и Светлана Гудино от Русия и Чарлс Шмит и Елена Салихова от Франция. Успоредно с Международния турнир „KAVARNA OPEN-2014”, за поредна година Каварна бе домакин и на Кръг от веригата Купа България за всички групи – ЮМВ, ЮСВ, Младежи и Състезатели над 19 години.

„През тази година СКТ „Флорета Каварна” празнува и своя малък юбилей – 20 години от създаването си”, сподели Елица Александров, председател на клуба. Тя допълни още, че с обща помощ празникът се е заформил като още по-впечатляващ и запомнящ се. По думите й в продължение на два поредни дни участници и гости са станали съпричастни на най-грандиозното събитие в този красив и динамичен спорт на територията на България.Вземи линк:

Коментирайте и Вие